Julia Unicef hybride Virtual Reality experience
In opdracht van en samenwerking met Het Proces uit Rotterdam maakte AnyMotion een realtime Virtual reality applicatie voor Unicef t.b.v. werving van nieuwe leden en donateurs.

Door middel van het gebruik van een Oculus Go VR headset ziet de kijker het verhaal van Julia, een jong meisje dat net als vele andere kinderen in de wereld, alles om zich heen kwijt raakt. Het begint in een huiskamer en vervolgt in een lege koude ruimte waar men statistieken te zien krijgt. Het gevoel van kou werd versterkt door het gebruik van een ventilator die op het juiste moment werd aangezet.

Doordat de kijker dit alles in virtual reality beleefd en niet weg kan kijken, wordt meer aanspraak gedaan op de empathie van de kijker dan bij traditionele video en beelden.

Bij de conclusie ziet men dat Unicef hulp biedt aan kinderen in soortgelijke situaties over de hele wereld en kan de kijker besluiten om Unicef te steunen en hiermee te helpen.
Huiskamer Julia Unicef
Lege koude ruimte waar statistieken verschijnen
In plaats van 360 graden video opnames of puur een real time virtual reality applicatie is hier gekozen voor een hybride oplossing waarbij de omgeving in realtime 3D wordt getoond en daarbinnen video wordt gebruikt welke voor een greenscreen is opgenomen.

Door in de toekomst 2 camera's of een diepte camera in te zetten bij deze opnames zou zelfs 3D video kunnen worden verwerkt in de hybride applicatie.
Deze nieuwe techniek biedt een aantal voordelen t.o.v. 360 graden video welke vaak voor soortgelijke toepassingen gebruikt wordt. Deze voordelen zijn o.a. :

- flexibiliteit in content
  tenslotte kan alles in 3D gemaakt worden, maar niet alles kan zomaar worden gefilmd,
- hogere kwaliteit beeld dan de meeste 360 graden video oplossingen
- echte 3D beleving met diepte zonder complexe stereoscopische 360 video
- 3D positionele audio is gemakkelijker in te zetten aangezien de virtuele wereld echt 3D is

In de toekomst kan vanwege de realtime oplossing ook eenvoudig interactiviteit worden toegevoegd bij dit soort producties, waardoor de kijker mee kan beslissen over wat er in de virtuele wereld gebeurt.
Legoworld
Hieronder ziet u een aantal foto's van de opstelling tijdens Legoworld manifestatie in Utrecht. Hierbij werd de applicatie door Unicef ingezet. Het proces had een prachtige tent gemaakt waarbij de virtuele omgeving aansluit op de echte omgeving.

1 reactie

New trends in the modern recording studio - Post My Hub · november 4, 2018 op 12:16 pm

[…] may help improve this in the coming years. And, VR will help the independent musician experience an analog sound recording studio, reminiscent of ones like the Evergreen Stage—and maybe allow the musician to broadcast their own […]

Geef een reactie